Başkent Sağlık Hizmetleri
başkent sağlık
TÜMÜNÜ GÖR

TRANSPALET PERİYODİK KONTROLÜ

TRANSPALET PERİYODİK KONTROLÜ

TRANSPALET PERİYODİK KONTROLÜ

Transpalet Kullanımı

İki çatal koldan oluşan transpaletler manuel veya akülü olabilir. Çatal kolların hidrolik sistemle yükleri kaldırabilmesiyle iş gücünden tasarruf sağlanır bu sayede daha verimli zaman ve çalışma yaratılır.

Transpalet Periyodik Kontrolü Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Transpaletlerin periyodik kontrolü imalatçı firma tarafından yapılan test ve deneylerin haricinde tarafsız bir muayene kuruluşu tarafından muayeneye tabi tutulmalıdır. Transpalet kullanılmaya başlanmadan önce, transpaletlerde yapılan tamir ve bakım işlemlerinden sonra İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre transpaletlerin periyodik kontrollerinin yılda en az 1 kez yaptırılması kanunen zorunludur.

Kanunen Zorunlu Olan Periyodik Kontroller Yaptırılmazsa ?

Süreleri kanunen belirlenen bu periyodik kontroller yaptırılmadığı durumlarda sorumlu iş yeri sahibi olur. Bakanlıkça ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan firma denetlemelerinde tespiti halinde iş yeri sahibine cezai işlem uygulanır. Bu yüzden yaptırılması gerekmektedir.

Transpaletlerin Periyodik Kontrol Muayenesi Nasıl Yapılmaktadır?

Firmamız A- tipi akredite bir muayene kuruluşu olarak alanında uzman personelimizce yapılan transpalet periyodik kontrolünde standartlara uygunluğunun tespiti, yük testleri, çatal kolların kontrolü, çatlak ve deformasyon kontrolü, ekipmanların konumu, hidrolik sistemin sızdırmazlıkları gibi değerlendirmelerin  sonucunda transpaletlere periyodik kontrol muayenesi uygunluğu rapor edilir.

Transpalet Periyodik Kontrolünde Yük Testi Nasıl Yapılır?

Transpaletin işletme kapasitesine göre belirlenen test yükü ile statik yük testi yapılır. Bu testte çatal kolların çalışması ve hidrolik sistemdeki oluşabilecek hatalar kontrol edilir. Daha sonra aynı şekilde dinamik yük testi içinde kapasiteye göre ağırlık belirlenir ve kararlılık, dayanım testleri gerçekleştirilir.

Transpalet Periyodik Kontrolü Hangi Standartlara Göre Yapılmaktadır?

Transpalet periyodik kontrolü için yönetmelikte belirtilen TS EN ISO 3691-5 standartlarına göre kontrolünü yapmaktayız.

Transpalet Periyodik Kontrolü Raporu Nasıl Hazırlanmaktadır?

Transpaletlerin periyodik kontrolü İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde belirtilen uygun standartlara göre yetkili mühendis ve teknikerlerden oluşan uzman kadromuzca yerinde test ve kontrollerinin yapılmasının ardından teknik yöneticimiz tarafından onaylı raporumuz hazırlanmış olur.

Transpalet Periyodik Kontrolü İçin Kimler Yetkilidir?

Yönetmeliğin ilgili maddesine göre transpaletlerin periyodik kontrolleri için makine teknikeri ve makine mühendisi ve yetkili teknik yönetici tarafından transpaletlerin periyodik kontrolü, raporlanması ve onayı yapılır.

 İlgili Yönetmelik Nedir?

Firmamızca transpalet periyodik kontrolü için takip edilen kaldırma araçlarının periyodik kontrolü 11 Şubat 2004 tarihli ve 25370 sayılı resmi gazetede yayınlanan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre yapılır.

15 Aralık 2017
3.088 görüntülenme
Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1